Satu Suominen (studion omistaja)

 


Fysioterapeutti (AMK)
MP Pilates -ohjaaja
Method Putkisto –ohjaaja
MP Pilates Laiteohjaaja
MP 3D Luonnollinen Kasvoklinikka -ohjaaja
MP Huippuliikkuja -ohjaaja
MP Kävelyntaito -ohjaaja
Spiral Stabilization (SPS) -trainer
Mindfulness MBSR (CFM®) - ohjaaja
Hoitava Hengitys -ohjaaja
Hengityskoulu -ohjaaja
Asahi -ohjaaja
FasciaMethod -ohjaaja

 

Tutustu Satun fysioterapeuttiseen koulutustaustaan

Työskentelytapani:

Olen ammatiltani fysioterapeutti, ihmisen liikkumis- ja toimintakyvyn asiantuntija. Fysioterapeuttinen osaaminen ja anatomian tuntemus luo pohjaa kaikelle ohjaustyölleni. Method Putkiston opetusmenetelmän avulla tieto siirtyy käytäntöön, se on looginen ja johdonmukainen tapa opettaa ja ohjata.

Satu ohjaajana – tarkka, luova, innostunut ja innostava.  Pyrin opetuksessa perusteellisuuteen, tuloksellisuuteen ja progressiivisuuteen. Suhtaudun intohimolla ihmiskehon toiminnan ja liikkeen ymmärtämiseen, olen siis innostunut ikuinen opiskelija. Itse koen, että avoin mieli ja tutkiva ote antavat hyvät eväät pitkäjänteiseen ohjaustyöhän. Laatu ja pysyvät tulokset syntyvät tarkkuudesta, liikkeiden tavoitteiden ymmärtämisestä ja ennenkaikkea oppilaan kokemuksellisesta oppimisesta. Avainasemassa on asennon ja liikkeen tuntemisen herkkyys, miten siis koet opetettavat asiat omassa kehossasi. Method Putkisto harjoitusmenetelmien avulla saavutat hyviä tuloksia, koska toistamme ja rakennamme liikkumisen perusteisiin kuuluvia asioita riittävän pitkään, pintaa syvemmältä.  Pyrin ohjaajana esittämään asiat luovasti, kokeillen ja aina uudelleen ja uudelleen opetuksen sisällöstä innostuen. Olen kiitollinen siitä, että ympärillä on ihmisiä, ihania asiakkaita,  joiden kanssa saan tämän jakaa. 

Method Putkisto on kolmiulotteinen linja-piste-muoto systeemi, jonka-harjoituskokonaisuudet avaavat oppilaille "väylän" oivalluksiin oman kehon liikkeestä ja asennoista. Tätä oppilaiden henkilökohtaista prosessia on ohjaajana tunneilla antoisaa seurata. Todellisia tuloksia syntyy kun uskalletaan poistua "mukavuusalueetta", potentiaali löytyy jokaiselta! Kannustan ja motivoin kaikkia oppilaitani lempeän päättäväisesti yrittämään enemmän,  kun he ovat siihen valmiit.  Tavoitteeni ohjaajana on auttaa sinut löytämään henkilökohtainen oman kehosi optimi.

Taustani:

Olen ohjannut MP Pilatesta päätoimisesti vuodesta 2007 alkaen ja taidan kuulua tällä hetkellä kaupungin kokeneimpiin pilatesohjaajiin. Ohjaajalle pitkäjänteinen työ vakioasiakaskunnan kanssa on erittäin palkitsevaa. Nautin työstäni valtavasti ja toivon että tämä näkyy myös tunneillani! Mukavia välittömiä asiakkaita ja aivan ihania ryhmiä. Vahvistumme aina vuorovaikutuksessa toisiimme.  MP-asiakkaani Päivin sanat FB:ssa kuvaavat tuntejani "hyvä ohjaus, kiva tunnelma, ihana meininki".

Method Putkisto lajien kautta olen saanut omassa kehossani kokea kuinka vartalon notkeus on avaintekijä kehon voimaan, tasapainoon ja hyvinvointiin. Ennen nykyistä uraani ja "Method Putkisto" -elämää toimin useissa kuntokeskuksissa Turussa ryhmäliikuntaohjaajana (aerobic, spinning, bodypump jne.) yli 10 vuoden ajan.  Tänä aikana olin kirjaimellisesti jumpannut itseni ”solmuun ja syväjäähän”. Liian lyhyet ja kireät lihakseni olivat vetäneet minut huonoon ryhtiin ja liikkumisesta aiheutui kehooni jatkuvasti kipua ja jännitystä. Onneksi löysin Method Putkiston ja osasin kääntää harjoittelun suuntaa ajoissa.

Method Putkisto Pilates koulutuksen kävin vuonna 2007 pilatesopettaja Jarmo Ahosen johdolla. Sen jälkeen olen kouluttautunut myös Laitepilates- ja Method Putkisto -ohjaajaksi. Method Putkisto kouluttajani toimi Marja Putkisto,  Method Putkisto –metodien kehittäjä. Toimin Method Putkisto Instituutissa tällä hetkellä itsekin myös kouluttajana.

Olen loppumattoman kiinnostunut oppimaan uutta mm. liikkeestä, biomekaniikasta, anatomiasta, sekä kehon ja mielen yhteydestä. Kouluttaudun säännöllisesti ja pitkäjänteisesti sekä fysioterapian, pilateksen että Method Putkiston saralla.

 

Taina Tallala

Pilates -ohjaaja

Laitepilates Reformer -ohjaaja

Syvävenyttely –ohjaaja

FasciaMethod -ohjaaja


Työskentelytapani:

Ohjaustapani on selkeä, järjestelmällinen ja korostan tunneilla laatua määrän sijaan. Tavoitteeni on opastaa sinut oman kehosi asiantuntijaksi. Yhdessä saamme tuloksia aikaan!Haluan kannustaa kaikkia kiireisiä "tietotyöläisiä" liikkumaan laadukkaasti viikkoittain ja herättämään kiinnostuksen oman kehon - ja samalla mielen - huoltamiseen.

Päivitän tietojani vuosittain eri tahojen koulutuspäivillä. Oman aktiivisen ja monipuolisen harjoitteluni kautta saan jatkuvasti uusia oivalluksia, joita haluan välittää myös tunneillani eteenpäin.

 

Taustani:

Tutustuin MP Pilatekseen vuonna 2007 ja jäin heti koukkuun! Tarkka, keskittymistä vaativa menetelmä toimi täydellisenä vastapainona silloin kiireiselle ja paljon matkustamista vaativalle työlleni. Liikunta oli tippunut pois elämästäni ja MP Pilateksen kautta löysin kehoni uudelleen. Siitä asti olen harrastanut pilatesta säännöllisesti ja voinut paremmin.

 

Useat vuodet Sadun pilatesohjauksessa saivat minut hakeutumaan ohjaajakoulutukseen Method Putkisto Instituuttiin. Method Putkisto syvävenyttely-menetelmään tutustuin vasta ohjaajaopintojeni kautta. Se avasi mieleni ja kehoni ymmärtämään myös pilatesharjoittelua paremmin. Opiskelin kaksoistutkinnon MP Instituutissa, jossa pääkouluttajanani toimi Method Putkisto -menetelmien kehittäjä Marja Putkisto. Laitepilates Reformer ohjaajatutkinnon olen opiskellut Helsingissä Somatic Studiolla. Kehonhuollon menetelmistä ohjaan niinikään suomessa kehitettyä FasciaMethodia.

 

Tanja Rannikko

Pilates -ohjaaja

Laitepilates Reformer -ohjaaja

Syvävenyttely –ohjaaja


Työskentelytapani:

Haluan kehittää askel askeleelta ohjaukseni tarkkuutta, rauhallisuutta ja vauhdikkuutta.  Pyrin vuorovaikutuksen kautta luomaan ilmapiirin, jossa sinulla on mukavaa ja turvallista kokea harjoittelun ilo!

Taustani:

Liikunta ja lihasvenyttely ovat aina kuuluneet elämääni.  Ne ovat antaneet jaksamista, hyvää mieltä ja ovat auttaneet pysymään kunnossa. Ryhtini ei ollut siitä huolittamatta optimaalinen. En tiennyt mitä pitäisi tehdä. Työskenneltyäni pari vuotta hierojana, minulle tuli halu muuttaa työni painopistettä. Halusin antaa asiakkailleni välineen itse huoltaa itseään. Vastaus tähän oli Method Putkisto! Hakeuduin koulutukseen 2013, ja sitä kautta Sadun tunneille. Sadun tunneilla ryhtini kohentui!

Henkilökohtaisen oppimiseni kaarta Method Putkisto -maailmaan kuvastavat sanat; hämmennys, oivallus, oman kehon tuntemus, vahvistuminen, notkistuminen ja kehittymisen halu. Opiskelin kaksoistutkinnon MP Instituutissa v. 2013-2014, jossa pääkouluttajana toimi Method Putkisto menetelmien kehittäjä Marja Putkisto.