SPIRAALISTABILAATIO

Spiraalistabilaatio (SPS) on kehonhallinta - ja terapiamenetelmä, joka on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien hoidossa, ennaltaehkäisyssä ja selän toiminnallisuuden parantamisessa.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

SPS harjoitteet tehdään kuminauhavastuksin, pystyasennossa seisten, istuen ja polviseisonnassa. Tämä tekee harjoittelusta hyvin toiminnallista, selkää vahvistetaan siinä asennossa missä tukeakin eniten kaivataan! (vertaa esimerkiksi selinmakuulla tehtävät vatsalihasharjoitteet).

Liikkeet aloitetaan istuen, sitten seisten pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä ja keskitytään selkärangan asennon ja ryhdin korjaukseen.

Spiral Stabilization -metodin harjoitteet soveltuvat:

● ryhdin korjaukseen

● selän toiminnallisuuden parantamiseen

● erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kuten akuutit ja pitkäaikaiset selkäkivut, skolioosi, välilevytyrä, spinaalistenoosi, spondylolisteesi

● nivelvaivojen hoitoon (olka-, lonkka-, polvi- ja nilkkanivelet)

● kehonhallinnan ja tasapainon parantamiseen

● kävelyn tekniikan ja koordinaation parantamiseen


Lisätietoja menetelmästä
SELÄN SPIRAALISTABILAATIOHARJOITTELUN ALKEISKURSSI

keskiviikkoisin 16:00-17:00 ajalla 8.4-27.5.2020

yht. 6 krt (väliviikot opetuksesta 22.4 ja 6.5, jolloin ei ole tuntia ohjaajan koulutuksen vuoksi)


Kurssin kautta pääset turvallisesti ja tehokkaasti SPS-harjoittelun alkuun. Kurssilta saat mukaasi kotiharjoitteluohjelman. Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua viikkotunneillamme.

 

HINTA

114€, yhteensä 6 x 60min harjoitustunti

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:


Tiedustelut:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)