MINDFUL BODY

Mindful Body yhdistää kehon ja mielen huoltamista kokonaisuutena sekä perustuu ajatukseen siitä, että kaikki mitä tapahtuu mielessä, tapahtuu myös fyysisenä reaktiona ja kokemuksena kehossa. Mindful Body tunneilla etsitään yhteyttä mielen ja kehon välillä ja pysähdytään kuuntelemaan sitä; miltä tuntuu, miltä tuntuu hengittää, miltä tuntuu rentoutua ja mikä ihmiselle itselleen tuntuu oikealta. Harjoitustunneilla sinun ei tarvitse suorittaa tai saavuttaa mitään. Seuraat ainoastaan ohjeita niin hyvin kuin sillä hetkellä voit.  


MINDFUL BODY KURSSI

 
Kaipaatko kehoon lisää vetreyttä ja venyvyyttä? Kaipaatko rentoutta, rauhoittumista ja levollista läsnäoloa? Tule mukaan Mindful Body kurssille!

Mindful Bodyn hitaat, helpot liikkeet ja venyttelyt johdattelevat keholliseen läsnäoloon ja mahdollistavat liikkeen kuuntelun ja kehontietoisuuden kehittämisen.  Tunnit ovat valmiita harjoituskokonaisuuksia ja ne sopivat fysiologisesta näkökulmasta lähes kenelle tahansa niiden selkeiden ja yksinkertaisten liikkeiden vuoksi. Näissä tunneissa on matala aloituskynnys, ne ovat helppoja seurata ja eivätkä edellytä mitään aikaisempaan kokemusta. Mindful Body harjoittelu tuo helpotusta niin istumatyöläiselle, aktiivisesti treenaaville kuin ihmisille, joilla kroppa on rasituksessa ja levon sekä palautuksen tarpeessa. Liikkeet avaavat lihaskireyksiä ja parantavat kudosten aineenvaihduntaa.

Mindful Body on suomalaisen Katri Kylmälän kehittämä liikuntamenetelmä.

Mindful Body yhdistää kehon ja mielen huoltamista kokonaisuutena sekä perustuu ajatukseen siitä, että kaikki mitä tapahtuu mielessä, tapahtuu myös fyysisenä reaktiona ja kokemuksena kehossa. Mindful Body tunneilla etsitään yhteyttä mielen ja kehon välillä ja pysähdytään kuuntelemaan sitä; miltä tuntuu, miltä tuntuu hengittää, miltä tuntuu rentoutua ja mikä ihmiselle itselleen tuntuu oikealta. Harjoitustunneilla sinun ei tarvitse suorittaa tai saavuttaa mitään. Seuraat ainoastaan ohjeita niin hyvin kuin sillä hetkellä voit. 

Palautetta aiemmilta kursseilta:

Lämmin kiitos kurssista! Mindful body oli ihana tapa päästää irti työpäivän suorittamisesta. Sai tunnin aikaa omassa tilassa olemiseen ja oman kehon kuuntelemiseen ja samalla rangan liikkuvuus lisääntyi, koska kaikilla teema-tunneilla oli isoja avaavia ja lempeästi venyttäviä liikkeitä."


Lue lisää Mindfulbodysta http://mindfulbody.fi/

Kurssi sisältää seitsemän kertaa. Rintakehä teema johdattelee Mindful Body keho-mieli työskentelyyn, muut teemat toistetaan jokainen kaksi kertaa.

Tuntien teemat:

  1. Rintakehä / Hengitä
  2. Pakara / Etsi     
  3. Selkäranka / Flow
  4. Kaula & Käsivarsi / Tiedosta

Tunneilla on fysiologinen teema/kehonalue, jota vahvistamme ja avaamme venytyksin. Psykologinen teema kuvaa ”miten” (mielikuvat, ajatukset jne.) kyseisen alueen huoltamista lähestytään.

Kurssin tuntien tarkemmat kuvaukset:

”Rintakehä / Hengitä.” Hengitys on psyykkisen ja fyysisen olemuksemme välinen silta, johon heijastuvat niin ihmisen fysiologiset kiputilat, kireydet ja ryhti kuin esimerkiksi stressin ja rentouden tilat. Kun ihminen on stressaantunut ja ahdistunut, se vaikuttaa välittömästi myös hengittämiseen; hengittämisestä tulee pinnallista, nopeaa ja kireää. Jo se, että keho on rento ja mieli levollinen, sallii syvän, rennon ja rauhallisen hengityksen. Tunti avaa fysiologisesti rintarankaa, jolloin rintalihakset, lapaluiden alue, niska-hartiaseutu ja olkapäät saavat venytystä.  Liikelaajuuksia kasvatetaan rintakehän ja yläselän alueella, jotta keuhkot pääsevät laajenemaan koko kapasiteetiltaan.” Hengitä” teemana opastaa kohti tietoista, syvää ja rauhallista hengittämistä. Hengittäminen on avain rentoon olotilaan, joka sallii erilaisten tuntemusten kokemisen ja matkan aloittamisen syvemmälle omaan kehoon, kohti hyvää oloa.

"Pakara” – tunti avaa fysiologisesti pakaralihaksia monipuolisesti niiden eri kiinnittymiskohdista sekä aktivoi ja hermottaa niitä erilaisten liikkeiden yhdistelminä. Jotta tuntemus pakaralihaksiin löydetään, myös reiden ja lantion etuosaa avataan, samoin kuin takareisiä, alaselkää, kylkiä sekä lonkkaniveltä. ”Pakara” -tunti sopii erinomaisesti niin istumayöntekijöille, sillä pakaroiden lihaksisto kiristyy runsaasta istumisesta. Monet polvi- ja selkävaivat johtuvat riittämättömästä pakaralihasten tuesta yhdistettynä kireyteen – tunti pureutuu juuri tämän yhdistelmän purkamiseen syvältä.

 ”Selkäranka” -tunnilla liikutetaan selkärankaa monipuolisesti sen jokaiseen liikesuuntaan (pyöristys, notkistus, rotaatio, sivutaivutus) ja selkärangan jokaista osa-aluetta avataan erikseen näissä liikesuunnissa (lanneranka, rintaranka ja kaularanka). Tunnin venytykset painottuvat isoihin lihasryhmiin, jotka estävät kiristyessään selkärangan vapaata, mutta hallittua liikettä. Vahvistus ja liikkeen hallinta ovat vahvasti tekemisessä mukana koko tunnin ajan, sillä liike on puhtaassa flow:ssa silloin, kun se on avonaista mutta hallittua.

Kaula & Käsivarsi” -tunnin fysiologia tunti sopii erinomaisesti istumatyöntekijöille sen niska-hartiaseutua, olkapäitä sekä käsivarsien alueita avaavan vaikutuksen myötä. Tunnilla rentoutetaan kasvojen ja pään lihaksistoa, joten se sopii myös kenelle tahansa, joka puree stressin myötä hampaita yhteen, kurtistaa kulmiaan tai kärsii päänsäryistä.  Pään ja niskan liikeradat laajenevat ja kaulanaluslihakset saavat vahvistusta.  Näiden yhteisvaikutus auttaa korjaamaan virheitä ryhdissä ja selkärangassa, korjaten ongelman syntyä, ei ainoastaan niiden oireita.

Mindful Body tunnit koostuvat seuraavasti:

  • Alkulämmittelyssä kehoa avataan ja lämmitetään, syvien lihasten voimaa vahvistetaan ja tasapainoa kehitetään. Selkäranka saa erityishuomiota sen kaikkiin liikesuuntiin ja niin kehoa kuin mieltä valmistetaan myöhemmin tunnilla tapahtuviin venytyksiin.
  • Vahvista & Avaa -osio perustuu dynaamisiin venytyksiin, fascia-harjoitteisiin sekä syvien lihasten vahvistamiseen kohdealueen mukaisesti.
  • Syvävenytys -osiossa aluetta lämmitetään ensin, sitten venytetään ja lopulta selkärankaa palautetaan venytyksestä.
  • Rentoutus -osiossa fysiologinen ja psykologinen teema yhdistyvät ja niin keho kuin mieli viedään kokonaisvaltaiseen rentoutumisen ja läsnäolon tilaan.

Kurssin ohjaa fysioterapeutti, Mindful Body -ohjaaja Satu Suominen.

HINTA

119 , yhteensä 7 harjoitustuntia

Maksuvälineinä kursseilla käyvät myös Smartum liikuntasetelit, Smartum Saldomaksu, E-passi, Edenred Virikesetelit ja Virikekortti.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)