KURSSIT

PILATES ALKEISKURSSI 

Ryhmä 1. keskiviikkoisin 17:10-18:10 ajalla 15.8-19.9.2018, yht. 6 krt,  ohjaajana Satu Suominen

Ryhmä 2. torstaisin 17:10-18:10 ajalla 16.8-20.9.2018, yht. 6 krt,  ohjaajana Tanja Rannikko

Ryhmä 3. keskiviikkoisin 19:30-20:30 ajalla 22.8-26.9.2018, yht. 6 krt,  ohjaajana Tanja Rannikko

Ryhmä 4. torstaisin 16:00-17:00 ajalla 27.9-1.11.2018, yht. 6 krt,  ohjaajana Tanja Rannikko

Ryhmä 5. keskiviikkoisin 19:30-20:30 ajalla 3.10-7.11.2018, yht. 6 krt,  ohjaajana Tanja Rannikko


Tutustu pilateksen perusteisiin pienryhmässä! Kurssilla harjoittelemme pilateksen perusteita ja perusliikkeitä keskittyen niiden turvalliseen ja oikeaan suoritukseen. Teemme lihaksia vahvistavaa että kehoa huoltavaa ja venyttävää harjoitusta, hengityksen rytmittämänä. Harjoittelun keskiössä on keskivartalon ydintuen eli syvien lihasten vahvistaminen. Pilates parantaa ryhtiäsi ja vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia ja selkää. Lantion asettuessa parempaan ryhtiin myös lantionpohjan ja pakaralihasten työskentely tehostuu.

Ryhmäkokomme on pieni (6-12 hengen väliltä), ohjaus on aina yksilöllistä ja ottaa huomioon erilaisten kehojen tarpeet ja taipumukset. Ammattitaitoisten ohjaajiemme opastuksella, opit turvalliset ja oikeat suoritustekniikat. Pilates harjoittelu on rauhallista, mutta hitaampi tempo tunneilla ei tarkoita tehotonta, vaan usein juuri päinvastoin. Kun opit aktivoimaan syvät ja pinnalliset lihakset yhteistyöhön, löydät liikkeisiin oikeat ja samalla nivelystävälliset linjaukset, niin harjoittelun teho usein yllättää. Samalla pilatesharjoittelu kehittää oman kehon tuntemusta, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja kestävyyttä, sekä auttaa hengittämään syvemmin ja kokonaisvaltaisemmin keuhkojen kaikkiin osiin.

Pilates sopii kenelle tahansa omasta hyvinvoinnista kiinnostuneelle. Alkeisryhmämme sopivat kaikille ja varsinkin pilatesta aloittaville tai vähemmän harrastaneille. Voit tulla mukaan vaikka sinulla olisi liikuntarajoitteita tai tuki-liikuntaelimistön kipuja. Kaikki liikkeet tehdään rauhallisessa tahdissa, oman kehon tuntemuksia kuunnelleen. Näillä tunneilla ei treenata hampaat irvessä, vaan nautitaan liikunnan ilosta mukavassa ilmapiirissä ja tunnelmallisessa harjoittelusalissa!

Kurssin kautta pääset turvallisesti ja tehokkaasti pilatesharjoittelun alkuun. Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua pilates keskitason viikkotunneillamme.Palautteita aiemmilta kursseiltamme:

Alkeiskurssi vastasi odotuksiani ja vielä enemmän. Perusteellinen liikkeiden neuvonta ja hengityksen opetus helpotti oppimista. Opettaja oli kannustava.Olen arjessa huomannut että tiedostan enemmän selän ja lantion oikeaa asentoa.

Tanja on ollut innostava opettaja. Olen saanut apua kehonhallintaan ja paljon vinkkejä ihan päivittäiseen toimintaan, sekä myös kuntosalilla harjoitteluun. Suosittelen pilatesta!

Tunnit ovat olleet kerrassaan mahtavia ja olen nauttinit kovasti hyvästä ohjauksesta, rauhoittumisesta ja oman kehon kuuntelusta!

Olen ollut tosi tyytyväinen pilates-kurssiin. Tykkään rauhallisesta fiiliksestä, siitä että on tilaa tehdä liikkeet ja tuntuu sopivasti rankalta.

Olen saanut uuden kipinän pilates-harjoitteluun. Huomaan keskivartaloni vahvistuneen ja niskajumien vähentyneen. Sain myös hyvän ja rauhallisen mielen jokaisen tunnin jälkeen. Rauhallinen tunnelma salilla on aivan ihana!


HINTA

102 , yhteensä 6 harjoitustuntia

Maksuvälineinä kursseilla käyvät myös Smartum liikuntasetelit, Smartum Saldomaksu, E-passi, Edenred Virikesetelit ja Virikekortti.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)


LAITEPILATES TUTUSTUMISWORKSHOP

ryhmä 1. torstaina 9.8.2018 17:00-19:00

ryhmä 2. sunnuntaina 19.8.2018 14:00-16:00

ryhmä 3. sunnuntaina 23.9.2018 17:45-19:45

Kahden tunnin workshopissa tutustut pilates reformerin toimintaperiaatteisiin käytännön liikeharjoitteiden kautta. Joseph Pilates kehitti nämä isot välineet metodinsa tueksi, tehostamaan työskentelyä.

Laitteiden pehmeät jouset antavat vastuksen joka saman aikaisesti sekä venyttää että vahvistaa lihaksia. Pilateslaitteet ovat loistava vaihtoehto kuntosalille ja laiteharjoittelun jälkeen olosi on voimakkaan kepeä. 

Pilateslaitteiden avulla vahvistat lihaksiasi, poistat kireyksiä ja kipuja kehostasi, opit hallitsemaan kehoasi ja luot vahvan pohjan muulle liikunnalle.


Kurssin ohjaa fysioterapeutti ja laitepilatesohjaaja Satu Suominen

HINTA

40€, yhteensä 2h  

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)

 

METHOD PUTKISTO TUTUSTUMISTUNTI 

ryhmä 1. perjantaina 10.8.2018 17:00-19:00

ryhmä 2. sunnuntaina 19.8.2018 17:45-19:45

Method Putkisto on suomalaisen Marja Putkiston kehittämä harjoittelumuoto, joka tarjoaa työkaluja kehonhuoltoon. Menetelmän ytimessä on dynaaminen venyttely. Menetelmä opettaa kehotietoisuutta ja kehon tuntemusta, se auttaa kuuntelemaan mitä oma keho harjoitteiden aikana viestii, miltä kehossa tuntuu, sen ainaisen suorittamisen sijaan. 

Illan aikana tutustut menetelmän käsitteisiin ja perusharjoitteisiin. Method Putkisto harjoittelu poistaa kehon jännitystiloja, lihasten kireyttä ja vähentää stressiä. Opettelemme kehon hyvää ryhtilinjaa ja vapaampaa hengitystä. Samalla harjoittelu vetreyttää ja lisää energia -ja vireystasoa.

Method Putkisto tunnit sisältävät liikkuvan lämmittelyosuuden, joka venyttää pystyasennossa fascia (lihaskalvo) -linjoja ja opettaa liikkumaan sulavasti, helposti ja kauniisti. Alkulämmittelyn jälkeen lihaksia venytellään monipuolisesti lattiatasossa. Tunnit sisältäävt aina myös rentoutumisosion.  

Ryhmäkokomme on pieni (6-12 hengen väliltä), ohjaus on yksilöllistä ja ottaa huomioon erilaisten kehojen tarpeet ja taipumukset. Tutustumistunnin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua Method Putkisto viikkotunneillamme.

Kurssi sopii kaikille, tule mukaan juuri sellaisena kuin olet.

Kurssin ohjaajana fysioterapeutti ja Method Putkisto -ohjaaja Satu Suominen

HINTA

30, yhteensä 2h 

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)


SELÄN SPIRAALISTABILAATIOHARJOITTELUN TUTUSTUMISTUNTI

ryhmä 1.  torstaina 30.8.2018 15:30-17:00

ryhmä 2. sunnuntaina 16.9.2018 18:45-20:15

ryhmä 3. torstaina 20.9.2018 10:30-12:00

ryhmä 4. perjantaina 28.9.2018 17:00-18:30Spiraalistabilaatio (SPS) on kehonhallinta - ja terapiamenetelmä, joka on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien hoidossa, ennaltaehkäisyssä ja selän toiminnallisuuden parantamisessa.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Liikkeet aloitetaan pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä ja keskitytään selkärangan asennon ja ryhdin korjaukseen.

HINTA

25€, yhteensä 90min

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi

050 304 3804 (Satu Suominen)


Varustus tullessasi  kursseillemme:

Mukavat vaatteet, joissa on helppo liikkua. Salissa ollaan sukkasillaan, ja kaikki tarvittavat välineet, jumppamatot jne. ovat saatavilla paikan päällä.

Kaikki sivun hinnat sisältävät 10 % alv.

 

Muista hyödyntää työnantajasi antama mahdollinen liikuntaetu! Maksuvälineinä kaikilla kursseillamme käyvät myös:

  • Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, Smartum Saldo
  • E-passi
  • Tyky-kuntosetelit
  • Edenred Virikesetelit, Virikekortti
  • Eazybreak