KURSSIT

PILATES ALKEISKURSSI


Alkeiskurssilla opettelet pilateksen perusteet rauhallisessa pienryhmässä, keskittyen liikkeiden turvalliseen ja oikeaan suoritukseen.


Kurssiaikataulu 4.3-8.4.2021 torstaisin klo 17:00-18:00. 


Tuntuuko selässäsi usein jäykkyyttä tai kipua, onko ryhtisi pois linjasta? Kaipaatko takaisin vetreää ja elinvoimaista oloa?


Tervetuloa löytämään uudelleen kehosi ryhdikkyys pilates alkeiskurssillemme!


Pilates alkeiskurssilla opit pilateksen perusteet pienryhmässä, jolloin ohjaus on taatusti yksilöllistä! Ammattitaitoinen ohjaaja osaa ottaa huomioon erilaisten kehojen tarpeet ja taipumukset ja opit turvalliset ja oikeat suoritustekniikat.


Kurssin ohjaajana toimii fysioterapeutti, pilates-ohjaaja Satu Suominen.


Etäosallistuminen myös mahdollista! Harjoitteletko mieluummin omaan tahtiisi? Sekin onnistuu! Saat tunneista tallenteet, jolloin voit edetä omassa rauhassa. 


MITÄ KURSSILLA TAPAHTUU?


Kurssilla teemme sekä lihaksia vahvistavaa että kehoa huoltavaa ja venyttävää harjoitusta, hengityksen rytmittämänä. 


Harjoittelun keskiössä on keskivartalon ydintuen eli syvien lihasten vahvistaminen sekä pilateksen perusteiden oppiminen. Pilates alkeiskurssilla aloitat parantamaan ryhtiäsi ja vahvistamaan keskivartalosi syviä lihaksia sekä selkää. Myös lantion alkaessa asettumaan parempaan ryhtiin lantionpohjan ja pakaralihasten työskentelykin tehostuu.


Pilates-harjoittelu on rauhallista, mutta hitaampi tempo ei tarkoita tehotonta – usein juuri päinvastoin. Kun opit aktivoimaan syvät ja pinnalliset lihakset yhteistyöhön ja löydät liikkeisiin oikeat, samalla nivelystävälliset linjaukset, harjoittelun teho usein yllättää. Samalla kehität oman kehosi tuntemusta, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja kestävyyttä.


KENELLE KURSSI SOPII?


Alkeisryhmämme sopivat pilatesta aloittaville tai sitä vähemmän harrastaneille. Jos pilatesharjoittelusta on kulunut jo aikaa, on silloin hyvä aloittaa alkeiskurssilla kertaamalla.


Voit tulla kurssille vaikka sinulla olisi liikuntarajoitteita tai tuki-liikuntaelimistön kipuja. Kaikki liikkeet tehdään rauhallisessa tahdissa, oman kehon tuntemuksia kuunnellen. 


Näillä tunneilla ei treenata hampaat irvessä, vaan nautitaan liikunnan ilosta mukavassa ilmapiirissä ja tunnelmallisessa harjoittelusalissa!


LISÄNÄ VIDEOHARJOITUKSIA


Parempia tuloksia nopeammin! 


Olemme lisänneet alkeiskurssiemme sisältöön myös verkko-opetusta videoiden muodossa. Saat viikoittaisen harjoitustunnin myös tallenteena, jolloin sinulla on mahdollisuus kerrata opittua rauhassa kotona videon välityksellä ja harjoitella useamman kerran viikossa.


Lisäksi saat joka viikko toisen 60 minuutin pilates alkeistason videoharjoitustunnin. Lisävideoiden alusta löytyy lyhyt teoriaosuus, jossa kerrotaan syvemmin miksi ja mitä tehdään ja missä liikkeiden pitäisi tuntua.


TURVALLINEN HARJOITTELU KORONA-AIKANA


Arveluttaako sinua koronatilanne, ja pohdit ehkä uskaltaako kurssille ilmoittautua?


Otamme kurssille lähiopetukseen vain 9 henkilöä (normaali ryhmäkokomme on 12 hlö) ja noudatamme tarkasti turvavälejä. 


Kurssilla on mahdollisuus myös etäosallistumiseen! Jokainen torstain alkeistunti videoidaan livenä studiolta ja tunnin pääsee katsomaan jälkikäteen myös tallenteelta. 


Huom! Emme kuvaa asiakkaita, ainoastaan ohjaaja näkyy videolla. 


Kurssilla on alennettu hinta etäosallistujille. Etäosallistuminen ei vaadi sinulta mitään erityisiä välineitä tai ohjelmia, klikkaat vaan sähköpostiisi lähetettävää linkkiä ja pääset mukaan suoraan lähetykseen studiolta. Tunteja on helppo seurata myös etänä. Kurssilla emme tarvitse mitään erityisiä välineitä, pehmeä matto selän alle riittää.


PALAUTTEITA AIEMMILTA KURSSEILTA


Kiitos paljon!! Olen nyt kulkenut viisi kuukautta kyynärsauvojen kanssa "polvivammaisena". Mieli ollut maassa, kun ennen niin liikkuvainen ihminen joutuu pysäyttämään liikkumisen, metsässä kulkemisen ym. Mutta olet tuonut eloa ja iloa elämääni tutustuttamalla pilatekseen. Tämä on ollut henkisesti todella tärkeää minulle. Ja olen huono lähtemään kotoa ryhmätunneille työpäivän jälkeen, joten tämä etäharjoittelu on täysi kymppi liikkumismuoto minulle!!  Ja selität asiat rauhallisesti, niin että on helppo päästä liikkeisiin sisälle ja samoin hengitykseen. ISO KIITOS!!!


Alkeiskurssi vastasi odotuksiani ja vielä enemmän. Perusteellinen liikkeiden neuvonta ja hengityksen opetus helpotti oppimista. Opettaja oli kannustava. Olen arjessa huomannut että tiedostan enemmän selän ja lantion oikeaa asentoa.


Innostavat opettajat. Olen saanut apua kehonhallintaan ja paljon vinkkejä ihan päivittäiseen toimintaan, sekä myös kuntosalilla harjoitteluun. Suosittelen pilatesta!


Tunnit ovat olleet kerrassaan mahtavia ja olen nauttinut kovasti hyvästä ohjauksesta, rauhoittumisesta ja oman kehon kuuntelusta! 


Olen ollut tosi tyytyväinen pilates-kurssiin. Tykkään rauhallisesta fiiliksestä, siitä että on tilaa tehdä liikkeet ja tuntuu sopivasti rankalta. 


Olen saanut uuden kipinän pilates-harjoitteluun. Huomaan keskivartaloni vahvistuneen ja niskajumien vähentyneen. Sain myös hyvän ja rauhallisen mielen jokaisen tunnin jälkeen. Rauhallinen tunnelma salilla on aivan ihana! 


Hyvää ja havainnollista ohjausta, sallivaa, oman tahtiin ja oman kehon mukaan. Tykkäsin!


Ihan huippukurssi!! Otettiin hyvin huomioon jokaisen "vajaavaisuudet" ja kannustettiin kaikissa liikkeissä. Tykkäsin pienestä ryhmästä, silloin ohjaaja kerkii katsomaan onko kaikilla oikea asento ja liikkeet tehostuu. 


Kurssin ohjaaja:

fysioterapeutti, pilates-ohjaaja Satu Suominen


Kurssin ajankohta:

4.3-8.4.2021  torstaisin klo 17.00 - 18.00


Hinta:


Etäopetus online (KURSSILLA TILAA!)

80 €, jolla sinä saat: 

 • Kuusi 60 min harjoittelukertaa live-onlinessa torstaisin.
 • Tallenteet to tunneista. Harjoitustuntien videotallenteet ovat katsottavana kurssin ajan  (24/7). 
 • Kuusi  60 min pilates alkeistason videoharjoitustuntia,  joiden alussa lyhyt teoriaosuus, jossa kerrotaan syvemmin miksi ja mitä tehdään ja missä liikkeet pitäisi tuntua. Videot ovat katseltavissa myös kurssin jälkeen 3 kk ajan (24/7).  Pääset syventymään pilateksen periaatteisiin rauhassa omassa tahdissasi. 
 • Kolme avointa 60min Zoom tukitapaamista yhdessä ohjaajan ja muiden kurssilaisten kanssa, jolloin saat vastauksia mahdollisiin kysymyksiisi liikkeiden tekniikasta, soveltavista liikevaihtoehdoista jne. (la 6.3 ja 13.3 klo 13-14, pe 19.3 klo 18-19).  Osallistuminen Zoom tapaamisiin on täysin vapaaehtoista. 
 • Kurssin jälkeen sinulla on mahdollisuuden jatkaa harjoittelua studion online tunneilla tai videoharjoitustunneilla - 15% alennuksella (alennus ensimmäisestä tuntikortista tai 3 kk jaksosta).


Lähiopetus studiolla (KURSSI TÄYNNÄ!)


140 €, jolla sinä saat: 

 • Kuusi 60 min harjoittelukertaa pienryhmässä paikanpäällä studiolla. 
 • Tallenteet to tunneista. Emme kuvaa asiakkaita, ainoastaan ohjaaja näkyy videolla. Harjoitustuntien videotallenteet ovat katsottavana kurssin ajan  (24/7). 
 • Kuusi  60 min pilates alkeistason videoharjoitustuntia,  joiden alussa lyhyt teoriaosuus, jossa kerrotaan syvemmin miksi ja mitä tehdään ja missä liikkeet pitäisi tuntua. Videot ovat katseltavissa myös kurssin jälkeen 3 kk ajan (24/7).  Pääset syventymään pilateksen periaatteisiin rauhassa omassa tahdissasi. 
 • Kolme avointa 60min Zoom tukitapaamista yhdessä ohjaajan ja muiden kurssilaisten kanssa, jolloin saat vastauksia mahdollisiin kysymyksiisi liikkeiden tekniikasta, soveltavista liikevaihtoehdoista jne. (la 6.3 ja 13.3 klo 13-14, pe 19.3 klo 18-19). Osallistuminen Zoom tapaamisiin on täysin vapaaehtoista. 
 • Kurssin jälkeen sinulla on mahdollisuuden jatkaa harjoittelua studion viikkotunneilla - 15% alennuksella (alennus ensimmäisestä tuntikortista).
Ilmoittautuessasi mainitse, haluatko tulla mukaan lähiopetukseen vai etäopetukseen.


Maksuvälineinä kurssilla käyvät myös Smartum liikuntasetelit, Smartum Pay, E-passi, Eazybreak, Edenred Virikesetelit ja Virikekortti.


Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)METHOD PUTKISTO 3D LUONNOLLINEN KASVOKLINIKKA KURSSI

Kohti kevättä hehkuvan hyvässä olossa! 


Huolestuttaako sinua kännykkäniska tai emännänkyhmy? Onko hampaiden narskuttelu tuttua tai kasvojen ryhti "valahtanut"? Puristaako kiire ja stressi kasvojasi?

Näyttöpäätteiden selausasento painaa usein niskaa kasaan, puristaa hermoja ja verisuonia, jotka ylettyvät päähän asti. Seurauksena voi olla päänsärkyä, jäykkyyttä ja väsymystä. Jännittyneisyys tuntuu niska-hartia seudussa, lapavälissä, leukaperissä, ohimoissa ja kasvoilla. Stressaava asia voi saada meidät myös kiristelemään hampaita.  

Jos kaipaat vastalääkettä ja itsehoitoa niska-hartiaseudun ongelmiin, purennan jännityksiin ja haluat elävyyttä ja nostetta kasvoihin, Method Putkisto Kasvoklinikka harjoittelu voisi olla sinun juttusi! 

Kurssilla opit linjaamaan pään rennosti selkärangan kruunuksi, nostat ryhtiäsi. Opit millaisilla venytyksillä ryhti aukeaa, hartiat herää henkiin ja ryhti tuntuu suoremmalta. Tuntien jälkeen huomaat kuinka veri alkaa taas kiertämään päässä ja olotila virkistyy. 

Kurssilla opettelemme rentouttamaan ja hoitamaan purulihaksia ja niska-hartiaseutua. Opit myös aktivoimaan ja harjoittamaan kasvoja kohottavia ilme (hymy) lihaksia, joka elävöittää kasvoja.  Kasvoklinikan harjoitteet rauhoittavat  hermostoa ja lievittävät stressin vaikutuksia. Työskentelemme sisältä ulospäin, ilman peilejä, kehoa kuunnellen, rauhallisesti ja keskittyen.

Kasvot heijastavat kehon ja mielen yhteyden, asia, jota emme voi millään parhaillakaan ulkoisella meikillä peittää tai korjata. Kasvojen ilmeet tai "ilmeettömyys" ja lihasten jännitystilat kertovat elämänasenteestamme paljon. Tunneilla tulet tietoisemmaksi mahdollisista piintyneistä tavoista käyttää kasvojen lihaksia ja opit neutralisoimaan jännitystiloja ja "päälle jääneitä ilmeitä ja naamioita", mikä elävöittää kasvot, lisää kasvojen eloisuutta ja herkkyyttä.  Kurssi toteutuu 4.3-8.4.2021 torstaisin klo 18:15-19:15

Tule mukaan studiolle lähiopetukseen tai osallistu etänänä live-onlinessa!

Harjoitteletko mieluummin omaan tahtiisi? Sekin onnistuu! Saat tunneista tallenteet, jolloin voit edetä omassa rauhassa. Kuuden kerran Method Putkisto Kasvoklinikka kurssi toteutuu seuraavin teematunnein:

⭐ Pää ryhdin kruunuksi
⭐ Purenta rennoksi
⭐ Kasvojen ilme kirkkaaksi
⭐ Paranna pään verenkiertoa, ehkäise päänsärkyjä
⭐ Pois niskakyhmystä
⭐ Kukoista, hehku ja loista


Otamme kurssille lähiopetukseen vain 9 henkilöä, joten jos mielit mukaan lähiopetukseen studiolle, varaa paikkasi pian! Kurssin lähiopetuspaikat studiolla ovat jo kaikki täyttyneet, onlineen mahtuu vielä hyvin mukaan :)


Hinta: 80 €, jolla sinä saat: 
 

 • kuusi 60 min harjoittelukertaa pienryhmässä paikan live-onlinessa.
 • tallenteet to tunneista 6 x 60min. Emme kuvaa asiakkaita, ainoastaan ohjaaja näkyy videolla. Videotallenteet ovat katsottavana kurssin ajan  (24/7). Pääset harjoittelemaan ja kertaamaan kurssilla opittuja asioita rauhassa omassa tahdissasi. 
 • lyhyet kirjalliset kotiharjoitteluohjeet kunkin teemakerran mukaan. 
Ohjaajana fysioterapeutti, Method Putkisto 3D Kasvoklinikka -ohjaaja Satu Suominen

Kerro ilmoittautuessasi varaatko paikan lähi- vai etäopetukseen. 


Liikuntaedut Smartum, Edenred, Epassi ja Eazybreak käyvät myös maksuna. 


Tiedustelut ja ilmoittautuminen: 

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi 

050 304 3804 (Satu Suominen)LAITEPILATES TUTUSTUMISWORKSHOP

Perjantaina 12.3.2021 17:00-19:00 


Aloita pilateslaiteharjoittelu Pilates Studio Spiraalin laitestartissa. Workshopissa tutustut pilates Reformerin  ja Cadllacin toimintaperiaatteisiin käytännön liikeharjoitteiden kautta. Laitepilateksessa mennään pilateksen ytimeen. Joseph Pilates kehitti nämä isot välineet metodinsa tueksi, tehostamaan työskentelyä.

Laitteiden pehmeät jouset antavat vastuksen joka samanaikaisesti sekä venyttää että vahvistaa lihaksia. Pilateslaitteet ovat loistava vaihtoehto kuntosalille ja laiteharjoittelun jälkeen olosi on voimakkaan kepeä. 

Pilateslaitteiden avulla vahvistat lihaksiasi, poistat kireyksiä ja kipuja kehostasi, opit hallitsemaan kehoasi ja luot vahvan pohjan muulle liikunnalle.

Laitestartti on sinulle, jolla pilates mattoharjoittelun perusasiat ovat jo hallussa.Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua laitepilates viikkotunneillamme.

Ryhmät ovat pieniä, saat paljon henkilökohtaista ohjausta ja tarkkaa opastusta liikkeiden oikeaan suoritukseen. Laiteryhmien maksimiryhmäkoko on kuusi henkilöä.

Kurssin ohjaa laitepilatesohjaaja Satu Suominen

HINTA

45, yhteensä 2h

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)Varustus tullessasi  kursseillemme:

Mukavat vaatteet, joissa on helppo liikkua. Salissa ollaan sukkasillaan, ja kaikki tarvittavat välineet, jumppamatot jne. ovat saatavilla paikan päällä.

Kaikki sivun hinnat sisältävät 10 % alv.

 

Muista hyödyntää työnantajasi antama mahdollinen liikuntaetu! Maksuvälineinä kaikilla kursseillamme käyvät myös:

 • Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, Smartum Saldo
 • E-passi
 • Tyky-kuntosetelit
 • Edenred Virikesetelit, Virikekortti
 • Eazybreak