KURSSIT

PILATES ALKEISKURSSI 

Ryhmä1. keskiviikkoisin 19:30-20:30 ajalla 3.10-7.11.2018, yht. 6 krt

Ryhmä2. keskiviikkoisin 19:30-20:30 ajalla 14.11-19.12.2018, yht. 6 krt


Tutustu pilateksen perusteisiin pienryhmässä! Kurssilla harjoittelemme pilateksen perusteita ja perusliikkeitä keskittyen niiden turvalliseen ja oikeaan suoritukseen. Teemme lihaksia vahvistavaa että kehoa huoltavaa ja venyttävää harjoitusta, hengityksen rytmittämänä. Harjoittelun keskiössä on keskivartalon ydintuen eli syvien lihasten vahvistaminen. Pilates parantaa ryhtiäsi ja vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia ja selkää. Lantion asettuessa parempaan ryhtiin myös lantionpohjan ja pakaralihasten työskentely tehostuu.

Ryhmäkokomme on pieni (6-12 hengen väliltä), ohjaus on aina yksilöllistä ja ottaa huomioon erilaisten kehojen tarpeet ja taipumukset. Ammattitaitoisten ohjaajiemme opastuksella, opit turvalliset ja oikeat suoritustekniikat. Pilates harjoittelu on rauhallista, mutta hitaampi tempo tunneilla ei tarkoita tehotonta, vaan usein juuri päinvastoin. Kun opit aktivoimaan syvät ja pinnalliset lihakset yhteistyöhön ja löydät liikkeisiin oikeat, samalla nivelystävälliset linjaukset, niin harjoittelun teho usein yllättää. Samalla pilatesharjoittelu kehittää oman kehon tuntemusta, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja kestävyyttä.

Pilates sopii kenelle tahansa omasta hyvinvoinnista kiinnostuneelle. Alkeisryhmämme sopivat kaikille ja varsinkin pilatesta aloittaville tai vähemmän harrastaneille. Voit tulla mukaan vaikka sinulla olisi liikuntarajoitteita tai tuki-liikuntaelimistön kipuja. Kaikki liikkeet tehdään rauhallisessa tahdissa, oman kehon tuntemuksia kuunnelleen. Näillä tunneilla ei treenata hampaat irvessä, vaan nautitaan liikunnan ilosta mukavassa ilmapiirissä ja tunnelmallisessa harjoittelusalissa!

Kurssin kautta pääset turvallisesti ja tehokkaasti pilatesharjoittelun alkuun. Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua pilates keskitason viikkotunneillamme. Alkeiskurssin käyneille tarjoamme ensimmäisen viikkotuntien tuntikortin (sarja- tai kausikortti) -15% alennuksella.


Palautteita aiemmilta kursseiltamme:

Alkeiskurssi vastasi odotuksiani ja vielä enemmän. Perusteellinen liikkeiden neuvonta ja hengityksen opetus helpotti oppimista. Opettaja oli kannustava.Olen arjessa huomannut että tiedostan enemmän selän ja lantion oikeaa asentoa.

Tanja on ollut innostava opettaja. Olen saanut apua kehonhallintaan ja paljon vinkkejä ihan päivittäiseen toimintaan, sekä myös kuntosalilla harjoitteluun. Suosittelen pilatesta!

Tunnit ovat olleet kerrassaan mahtavia ja olen nauttinit kovasti hyvästä ohjauksesta, rauhoittumisesta ja oman kehon kuuntelusta!

Olen ollut tosi tyytyväinen pilates-kurssiin. Tykkään rauhallisesta fiiliksestä, siitä että on tilaa tehdä liikkeet ja tuntuu sopivasti rankalta.

Olen saanut uuden kipinän pilates-harjoitteluun. Huomaan keskivartaloni vahvistuneen ja niskajumien vähentyneen. Sain myös hyvän ja rauhallisen mielen jokaisen tunnin jälkeen. Rauhallinen tunnelma salilla on aivan ihana!


Kurssin ohjaajana MP Pilates -ohjaaja Tanja Rannikko

HINTA

102 , yhteensä 6 harjoitustuntia

Maksuvälineinä kursseilla käyvät myös Smartum liikuntasetelit, Smartum Saldomaksu, E-passi, Edenred Virikesetelit ja Virikekortti.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)


MINDFUL BODY KURSSI

keskiviikkoisin 17:10-18:10, ajalla 31.10-5.12.2018
 
Kaipaatko kehoon lisää vetreyttä ja venyvyyttä? Kaipaatko rentoutta, rauhoittumista ja levollista läsnäoloa? Tule mukaan Mindful Body kurssille!

Mindful Bodyn hitaat, helpot liikkeet ja venyttelyt johdattelevat keholliseen läsnäoloon ja mahdollistavat liikkeen kuuntelun ja kehontietoisuuden kehittämisen.  Tunnit ovat valmiita harjoituskokonaisuuksia ja ne sopivat fysiologisesta näkökulmasta lähes kenelle tahansa niiden selkeiden ja yksinkertaisten liikkeiden vuoksi. Näissä tunneissa on matala aloituskynnys, ne ovat helppoja seurata ja eivätkä edellytä mitään aikaisempaan kokemusta. Mindful Body harjoittelu tuo helpotusta niin istumatyöläiselle, aktiivisesti treenaaville kuin ihmisille, joilla kroppa on rasituksessa ja levon sekä palautuksen tarpeessa. Liikkeet avaavat lihaskireyksiä ja parantavat kudosten aineenvaihduntaa.

Mindful Body on suomalaisen Katri Kylmälän kehittämä liikuntamenetelmä.

Mindful Body yhdistää kehon ja mielen huoltamista kokonaisuutena sekä perustuu ajatukseen siitä, että kaikki mitä tapahtuu mielessä, tapahtuu myös fyysisenä reaktiona ja kokemuksena kehossa. Mindful Body tunneilla etsitään yhteyttä mielen ja kehon välillä ja pysähdytään kuuntelemaan sitä; miltä tuntuu, miltä tuntuu hengittää, miltä tuntuu rentoutua ja mikä ihmiselle itselleen tuntuu oikealta. Harjoitustunneilla sinun ei tarvitse suorittaa tai saavuttaa mitään. Seuraat ainoastaan ohjeita niin hyvin kuin sillä hetkellä voit. 

Lue lisää Mindfulbodysta http://mindfulbody.fi/

Kurssi sisältää kuusi kertaa, jokainen teematunti tehdään kahdesti.

Tuntien teemat:

 1. Rintakehä / Hengitä
 2. Lonkka / Avaa     
 3. Alaselkä & Pakara / Tunne

Tunneilla on fysiologinen teema/kehonalue, jota vahvistamme ja avaamme venytyksin. Psykologinen teema kuvaa ”miten” (mielikuvat, ajatukset jne.) kyseisen alueen huoltamista lähestytään.

Mindful Body -tunnit koostuvat seuraavasti:

 • Alkulämmittelyssä kehoa avataan ja lämmitetään, syvien lihasten voimaa vahvistetaan ja tasapainoa kehitetään. Selkäranka saa erityishuomiota sen kaikkiin liikesuuntiin ja niin kehoa kuin mieltä valmistetaan myöhemmin tunnilla tapahtuviin venytyksiin.
 • Vahvista & Avaa -osio perustuu dynaamisiin venytyksiin, fascia-harjoitteisiin sekä syvien lihasten vahvistamiseen kohdealueen mukaisesti.
 • Syvävenytys -osiossa aluetta lämmitetään ensin, sitten venytetään ja lopulta selkärankaa palautetaan venytyksestä.
 • Rentoutus -osiossa fysiologinen ja psykologinen teema yhdistyvät ja niin keho kuin mieli viedään kokonaisvaltaiseen rentoutumisen ja läsnäolon tilaan.

Kurssin tuntien tarkemmat kuvaukset:

”Rintakehä / Hengitä.” Hengitys on psyykkisen ja fyysisen olemuksemme välinen silta, johon heijastuvat niin ihmisen fysiologiset kiputilat, kireydet ja ryhti kuin esimerkiksi stressin ja rentouden tilat. Kun ihminen on stressaantunut ja ahdistunut, se vaikuttaa välittömästi myös hengittämiseen; hengittämisestä tulee pinnallista, nopeaa ja kireää. Jo se, että keho on rento ja mieli levollinen, sallii syvän, rennon ja rauhallisen hengityksen. Tunti avaa fysiologisesti rintarankaa, jolloin rintalihakset, lapaluiden alue, niska-hartiaseutu ja olkapäät saavat venytystä.  Liikelaajuuksia kasvatetaan rintakehän ja yläselän alueella, jotta keuhkot pääsevät laajenemaan koko kapasiteetiltaan.” Hengitä” teemana opastaa kohti tietoista, syvää ja rauhallista hengittämistä. Hengittäminen on avain rentoon olotilaan, joka sallii erilaisten tuntemusten kokemisen ja matkan aloittamisen syvemmälle omaan kehoon, kohti hyvää oloa.


Lonkka” -tunnin fysiologia perustuu nimensä mukaisesti lonkkanivelen avaamiseen ja sen liikkuvuuden parantamiseen. Kun kyseessä on iso nivel, sen avaamiseen tarvitaan laajoja liikeratoja ja monia eri suuntia, eri lihasryhmien aktivoinnin ja venytyksen kautta.  Lonkkanivelen liikerata aukeaa dynaamisilla venytyksillä, joissa pääpaino on etu-, taka- ja sisäreisissä, lonkan koukistajissa, alaselässä ja lonkan loitontajissa.  Lonkkanivelen ja alaselän stabilointia lisätään vahvistamalla keskivartalon ja lantion seudun syvää lihaksistoa.
 
Alaselkä & Pakara” tunnilla koko selkäranka saa monipuolisesti liikettä ja istumisesta kiristyvät lihakset saavat helpotusta tukkoisuuteen ja väsymykseen. Tunnilla avataan alaselkää ja pakaraa erityisesti pyöristysliikkeen ja vartalon ”takaketjun” avaamisen kautta. Niska-hartiaseutu, takareidet, sisäreidet kuin pohkeetkin aukeavat tunnin aikana, lisäten lämmön tunnetta sekä kokonaisvaltaista rentouden tunnetta koko kehossa.
 
 
Kurssin ohjaa fysioterapeutti, Mindful Body -ohjaaja Satu Suominen.

HINTA

102 , yhteensä 6 harjoitustuntia

Maksuvälineinä kursseilla käyvät myös Smartum liikuntasetelit, Smartum Saldomaksu, E-passi, Edenred Virikesetelit ja Virikekortti.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)


LAITEPILATES TUTUSTUMISWORKSHOP

Sunnuntaina 18.11.2018 klo 17:45-19:45

Aloita pilateslaiteharjoittelu Pilates Studio Spiraalin laitestartissa. Kahden tunnin workshopissa tutustut pilates reformerin toimintaperiaatteisiin käytännön liikeharjoitteiden kautta. Laitepilateksessa mennään pilateksen ytimeen. Joseph Pilates kehitti nämä isot välineet metodinsa tueksi, tehostamaan työskentelyä.

Laitteiden pehmeät jouset antavat vastuksen joka samanaikaisesti sekä venyttää että vahvistaa lihaksia. Pilateslaitteet ovat loistava vaihtoehto kuntosalille ja laiteharjoittelun jälkeen olosi on voimakkaan kepeä. 

Pilateslaitteiden avulla vahvistat lihaksiasi, poistat kireyksiä ja kipuja kehostasi, opit hallitsemaan kehoasi ja luot vahvan pohjan muulle liikunnalle.

Laitestartti on sinulle, jolla pilates mattoharjoittelun perusasiat ovat jo hallussa.Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua laitepilates viikkotunneillamme. Tutustumisworkshopin käyneille tarjoamme ensimmäisen viikkotuntien tuntikortin (sarja- tai kausikortti) -15% alennuksella.

Ryhmät ovat pieniä, saat paljon henkilökohtaista ohjausta ja tarkkaa opastusta liikkeiden oikeaan suoritukseen. Laiteryhmien maksimiryhmäkoko on kuusi henkilöä.

Kurssin ohjaa fysioterapeutti ja laitepilatesohjaaja Satu Suominen

HINTA

40€, yhteensä 2h  

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi
050 304 3804 (Satu Suominen)

 


SELÄN SPIRAALISTABILAATIOHARJOITTELUN ALKEISKURSSI

Seuraava alkeiskurssi aloittaa tammikuussa 2019.

 

Spiraalistabilaatio (SPS) on kehonhallinta - ja terapiamenetelmä, joka on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien hoidossa, ennaltaehkäisyssä ja selän toiminnallisuuden parantamisessa.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Liikkeet aloitetaan pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä ja keskitytään selkärangan asennon ja ryhdin korjaukseen.

HINTA

102€, yhteensä 6 x 60min harjoitustunti

Kurssin kautta pääset turvallisesti ja tehokkaasti SPS-harjoittelun alkuun. Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua viikkotunneillamme. Alkeiskurssin käyneille tarjoamme ensimmäisen viikkotuntien tuntikortin (sarja- tai kausikortti) -15% alennuksella.


Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi

050 304 3804 (Satu Suominen)


Varustus tullessasi  kursseillemme:

Mukavat vaatteet, joissa on helppo liikkua. Salissa ollaan sukkasillaan, ja kaikki tarvittavat välineet, jumppamatot jne. ovat saatavilla paikan päällä.

Kaikki sivun hinnat sisältävät 10 % alv.

 

Muista hyödyntää työnantajasi antama mahdollinen liikuntaetu! Maksuvälineinä kaikilla kursseillamme käyvät myös:

 • Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, Smartum Saldo
 • E-passi
 • Tyky-kuntosetelit
 • Edenred Virikesetelit, Virikekortti
 • Eazybreak