FYSIOTERAPIA

KOSKETUSTA KEHOLLE JA MIELELLE - LIIKETTÄ KEHOLLE JA MIELELLE

 

Studion yhteydessä on fysioterapeutti Satu Suomisen hoitovastaanotto ja olet lämpimästi tervetullut fysioterapiaan Satulle lääkärin lähetteellä tai ilman. Hinta on sama, mutta lääkärin määrämällä fysioterapialähetteellä (SV3) voit saada hoidoista KELA-korvauksen.

Fysioterapeuttina olen erikoistunut kehonhallinan ohjaukseen ja hyvän ryhdin rakentamiseen sisäisenä kokemuksena. Asiakkaideni saavuttamat hyvät tulokset perustuvat oppimiseen ja asiakkaan valmiuksiin löytää kehonsa liike sisältäpäin, jolloin kehontuntemus ja liikehallinta lisääntyyvät. Koen, että tämä asiakkaan oppimisprosessi on tärkeää. Miksi? Fysioterapiajakson alussa asiakkailla on usein vaikeuksia tunnistaa oman kehon asentoja ja liiketottumuksia ja niiden yhteyttä kudosten ärsytykseen ja kipuun.

Useimpien tuki-ja liikuntaelinvaivan taustalla on nivelistöä yksipuolisesti kuormittavat asennot ja liike. Kun näihin päästään pureutumaan,  hoidetaan oireen taustalla olevia syitä, ei pelkkää oiretta. Keho korjaa koko ajan itseään,  solut ja kudokset uusiutuvat. Paranemista tapahtuu siis itsestään, täytyy vain oppia antamaan sille oikeat edellytykset. Ohjauksen kautta asiakas oppii lähetymään omaa kehoaa, saa muutettua liike- ja asentotottumuksia pysyvästi paremmiksi, jolloin yleensä kipukin helpottuu ja oireiden uusiminen vähentyy selvästi.Pääasiallinen asiakasryhmäni on tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsivät henkilöt. Yleisimpiä hoitamiani vaivoja ovat:

 • alaselkäkivut ja muut ryhtivirheiden aiheuttamat kiputilat
 • lonkan ja lantion alueen alueen kivut ja vaivat: mm.   trochanter bursiitti, iskias ja piriformis syndrooma
 • SI-nivelen ongelmat
 • polven, nilkan ja jalkaterän alueen kiputilat, mm. plantaarifaskiitti
 • niska- ja hartiaseudun kiputilat, olkapääkivutFysioterapia perustuu aina yksilöllisyyteen, jossa fysioterapiajakson alussa kartoitetaan ryhtiä, lihasvoimaa ja lihasten aktivoitumista, nivelten liikkuvuuksia, sekä liikkeiden hallintaa.  


Fysioterapiassa käytän erilaisia menetelmiä:


 • optimaalisen ryhmin ja asennon ohjausta
 • hierontaa ja faskia (lihaskalvojen) hoitoa yliaktiivisten lihasten rentouttamiseksi ja kivunhoitoon
 • yksilöllistä fysioterapeuttista harjoittelua
 • nivelmobilisaatioita 
 • venyttelyjä ja liikehoitoja
 • hengitystekniikoiden ohjausta
 • pilates harjoittelua sekä pilates laiteharjoitteluaKäytössäni on nyt myös uusi hoitomenetelmä,  Fascia Manipulaatio (faskiahoito), jolla voidaan hoitaa syvää lihaskalvojärjestelmää, helpottaen liikettä ja kipua.


Pilatesmenetelmää voidaan käyttää osana fysioterapeuttista harjoittelua, jolloin fysioterapialähetteellä voit saada KELA-korvauksen myös pilates yksityistunneista.


Huomioithan, että viikoittaiset MP Pilates, Method Putkisto ja laitepilates harjoitustunnit toimivat erinomaisesti tuki- ja liikuntaelinoireiden jatkohoitona. Et jää yksin fysioterapiajakson jälkeen, vaan voit jatkaa ylläpitävää ja ennaltaehkäisevää harjoittelua ryhmissäni tutun ohjaajan opastuksella. Tämä on merkittävä etu esimerkiksi toistuvista selkäkipujaksoista kuntoutuville.


HINNASTO / FYSIOTERAPIA

1 x 60 min  € 65,-

1 x 75 min  € 75,- (ensikäynti)

1 x 90 min  € 90,-


Kirjalliset harjoitusohjeet sisältyvät fysioterapiapalveluiden hintaan.


Arvoisa asiakas, esteen sattuessa muistathan peruttaa hoitoajan viimeistään edellisenä päivänä. Saman päivän aikana peruutetuista ja peruuttamattomista hoitoajoista laskutetaan 50% palvelun hinnasta.

 

Fysioterapia-ajan varaat kätevimmin puhelimitse tai voit ottaa minuun yhteyttä myös sähköpostitse.

Satu Suominen

fysioterapeutti (AMK)

p. 050 304 3804 (huomioithan että fysioterapeuttisen hoidon tai ryhmäohjausten aikana en pääse vastaamaan, joten jätäthän viestin, niin otan sinuun yhteyttä vapauduttani)

satu.suominen@hyvinvointiturku.fi